en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

el açması peynirli börek


peynirli börek


500 gr. un
1 paket (11gr) yuva maya
Ilık su
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı eritilmiş margarin veya tereyağı
500 gr kaşar loru veya böreklik peynir.
4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz.
1 adet yumurtanın sarısı



·         Un, tuz ve şekeri derin bir hamur yoğurma kâsesi içine eleyiniz.
·         Elediğiniz malzemenin ortasını çukurlaştırarak mayayı ekleyiniz.
·         Daha sonra zeytinyağı ve sirkeyi ekledikten sonra ılık suyu da ilave ederek pürtüksüz bir hamur elde edene kadar yaklaşık yirmi dakika yoğurunuz.
·         Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru dört eşit parçaya ayırarak elinizde yuvarlayınız ve bir hamur tahtasını unladıktan sonra tahtanın üzerine alınız ve ince bir bezle örterek en az yirmi dakika dinlenmeye bırakınız. Hamur dinlenmekte iken; fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
·         Çukur bir kapta peynir, kıyılmış maydanoz ve siyah susamı karıştırarak börek içini hazırlayınız.
·         Hamuru dinlendirdikten sonra ( hamur en az iki katı kadar büyümüş olmalıdır) yumurtadan biraz daha büyükçe sekiz adet beze yaparak merdane ile yaklaşık bir karış çapında açınız.
·         Daha sonra açtığınız hamurlardan birinin üzerini erimiş margarin ile iyice yağladıktan sonra ikinci hamuru koyarak kalınca bir yufka şeklinde açınız. (Yufkayı mümkün olduğunca kare şeklinde açmaya gayret ediniz.)
·         Aynı işlemi diğer altı yufka için de uygulayarak toplam dört adet yufka elde ediniz.
·         Hazırladığınız börek içini dörde bölerek elde ettiğiniz yufkaların kenarına boydan boya koyunuz, rulo halinde sarınız ve önceden yağlamış olduğunuz tepsiye, ortadan başlayarak çember şeklinde yerleştiriniz. 
·         Diğer üç yufka için de aynı işlemi önceki çemberin çevresine sararak tekrarlayınız.
·         Keskin bir bıçakla yıldız şeklinde keserek üçgen şekiller oluşturunuz.
·         Yumurtanın sarısını sürerek fırına veriniz.
·         Yaklaşık otuz otuzbeş dakika üzeri kızarana kadar pişiriniz.
·         Afiyet olsun.
tarif;  https://www.mutfakgazetesi.com dan


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı