en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

piliç amerikano tarifi

piliç amerikano tarifi,
Piliç Americano yapması kolay lezzetli, pratik bir yemektir. Biz tarifte taze kaşar peyniri kullandık. Doğrusu beyaz cheddar kullanmaktır. Arzu ederseniz mozerella da kullanabilirsiniz.
Mantarların kararmasını önlemek için ise limonlu suya doğrayınız.

piliç amerikano nasıl yapılır,


piliç amerikano tarifi için,
Malzemeler

1 kg. Piliç Göğsü (kuşbaşı doğranmış)
250 gr. Mantar (irice doğranmış)
4 çorba kaşığı krema
4 çorba kaşığı Rendelenmiş Taze Kaşar
1 adet soğan (Küçük doğranmış)
1 çorba kaşığı ketçap
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 adet yeşilbiber (Doğranmış)
Tuz, karabiber
Büyük bir tavaya sıvıyağ ve margarini koyunuz. Soğanları ekleyiniz, kısık ateşte iyice sarartınız.
Mantarları tavaya ekleyiniz. Mantarların sulanmasını engellemek için aralıksız karıştırınız.  (Burada kullandığınız malzeme miktarı ile tavanın büyüklüğü çok önemlidir. Malzeme miktarı ile tavanın büyüklüğü doğru orantılı olmalıdır.)
Mantarların sulanmasına fırsat vermeden sotelendikten sonra tavuğu ekleyiniz ve 5 dakika daha soteleyiniz. Biberleri ekleyiniz birkaç dakika daha çevirdikten sonra ketçabı ekleyiniz, ketçap ile birlikte de bir dakika kadar daha pişiriniz.
Bu aşamada kremayı ekleyiniz ve ocağı kapatınız. Kremanın soteye tam karışması ve erimesi için iyice karıştırınız.
Tabaklara servis yapınız ve her tabağın üstüne kaşar peynirini paylaştırınız. Üstten ısıtmalı ızgaranız var ise kaşarlar eriyip hafifçe kızarıncaya kadar ızgarada tutunuz. Üstten ısıtmalı ızgaranız yok ise aynı işlemi fırına dayanıklı tabaklarla fırında da yapabilirsiniz.
Servisin daha pratik olmasını istiyorsanız bütün yemeği fırına dayanıklı bir cam tepsiye koyarak kaşarları ekledikten sora fırına vererek de yapabilirsiniz.
Yemeğiniz hazır afiyet olsun.

piliç amerikano tarifi,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı