en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

kuru biber kızartması


Kuru biber kızartması

Yoğurtlu kuru biber kızartması tarifi,
Ege bölgesinde yazdan kurutulmuş biberlerle yapılan yoğurtlu kuru biberden başka, kuru biber kızartması da çok sevilerek tüketilen yöresel yemeklerden biri. Kızartma hamuru ile yapılan bu yemek, hazırlayacağınız kızartma hamuru ne kadar güzel olursa o derece lezzetli olur ve ideal bir yan yemek veya meze olarak sunabilirsiniz.


Kuru biber kızartması için,
Malzemeler
15-20 adet kurutulmuş kırmızı sivri biber
Kızartmalık yağ
Sarmısaklı yoğurt

 Kızartma sosu için,

1 adet yumurta
5 çorba kaşığı (tepeleme) un
1 şişe (200 ml) maden suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
Bir fiske kuru nane
Bir fiske kuru kekik
Bir fiske taze çekilmiş karabiber
Bir fiske tuz
Kuru biberleri yumuşayana kadar haşlayın.
Kuru biberler haşlanırken kızartma hamurunu hazırlamak için çukur bir kapta yumurtayı iyice çırpın.
Çırpılmış yumurtaya unu ev zeytinyağını ekleyin ve iyice karıştırın.
Maden suyunu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.
Pürtüksüz ve boza kıvamına gelince tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.
Haşlanan biberleri suyunu süzdürdükten sonra iki kâğıt havlu arasına alarak nemini iyice alın.
Kızartma tavasına bir parmak derinliğinde yağ koyarak kızdırın.
Biberleri kızartma hamuruna daldırıp çıkararak her iki tarafını kızartın.
Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
Afiyet olsun.

Not: biberleri kızartma hamuruna daldırmadan önce, hamurun biberlere iyi yapışması için, unlayıp fazla unu silkeleyerek daldırırsanız kızartma hamuru biberlere daha iyi yapışır ve daha güzel olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı