Yulaf ezmeli perişan kurabiye
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;
Malzemeler:
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı beyaz un
100 gr. toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
100 ml zeytinyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı)
Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:
Fırını 170 derecede ısıtın.
Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına
alıp harmanlayın.
Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak
yoğurun.
Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su
doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık
alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde
parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar
yayılacaklar.
Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından alın ve biraz ılıdıktan sonra tepsiden çıkarın.
Yorumlar
Yorum Gönder