en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

tahinli çörek tarifi

tahinli çörek tarifi,
Tahin veya Tahan olarak da adlandırılmaktadır ve susamın 150-200 °C'de kavurulduktan sonra ezilerek ve belirli bir prosesten geçirilerek macun kıvamına gelmiş şeklidir.
Tahinli çörek için kullandığımız tahin, kahvaltılarda ve unlu mamullerde, tahinli çörek, tahin helvası, tahinli börek, tahinli kek vs. olarak tüketildiği gibi içine bal veya pekmez karıştırılarak da tüketilmektedir.

tahinli çörek,


tahinli çörek için,
Malzemeler

500 gr un
11 gr kuru maya
Ilık su (38-42 derece arası)
150 gr tereyağı (oda ısısında krema kıvamına gelene kadar yumuşatılmış)
100 gr margarin (yumuşatılmış)
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı şeker (yerine bal veya pekmez de kullanabilirsiniz)
1 su bardağı susam
 1 çay kaşığı tuz

tahinli çörek yapılışı,
·         Unu, hamuru yoğuracağınız kaba eleyiniz.
·         Maya ve tuzu ekledikten sonra kademe kademe ılık suyu ekleyerek merdane ile açılabilecek yumuşaklıkta pürtüksüz ve homojen bir hamur hazırlayınız.
·         Hamurun üzerini örterek 10 dakika dinlendiriniz.
·         Fırını 200 derecede ısıtınız.
·         Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yerleştiriniz.
·         Yumuşattığınız yağları birbirine karıştırınız.
·         Hamuru yumruk büyüklüğünde bezelere ayırınız.
·         Merdane ile yufka açar gibi açınız.
·         Yufkanın üzerine yağ karışımından bolca sürünüz.
·         Yağladığınız yufkanın kenarından başlayarak sigara böreği yapar gibi rulo halinde sarınız.
·         Rulo haline getirdiğiniz yufkayı, gül böreği yapar gibi sarınız.
·         Gül böreği şekline getirdiğiniz yufkayı üzerini hafifçe yağlayarak tekrar yufka gibi açınız.
·         Tahin ve şekeri karıştırdıktan sonra yufkanın üzerine sürünüz.
·         Yufkanın kenarından başlayarak sigara böreği yapar gibi rulo halinde sarınız.
·         Rulo haline getirdiğiniz yufkayı bir ucundan başlayarak ve içten dışa doğru sararak helezon haline getiriniz ve fırın tepsisine yerleştiriniz.
·         Bütün bezeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayınız.
·         Tepsiye yerleştirdiğiniz çöreklerin üzerini fırça yardımıyla nemlendirdikten sonra susamı serpiniz.
·         Fırının alt katına sürerek yaklaşık 25-30 dakika üstleri nar gibi kızarana kadar pişiriniz.
·         Ilık veya soğuk olarak tüketiniz.
·         Afiyet olsun.

tahinli çörek tarifi,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı