en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

önemli şeyler


§  Mantar çorbası yaparken mantarları tencereye atar atmaz içine birkaç damla limon suyu atarsanız mantarların kararmasını önlemiş olursunuz.
§  Şinitzel yaparken bonfileyi şeffaf bir poşetin içine koyarak, varsa et döveceğiyle, yoksa çelik bir tavanın tersiyle vurarak inceltebilirsiniz.
§  Kuru fasulye, nohut, mercimek vs. bakliyat ürünlerinin gaz yapmasını önlemek için pişirirken bir miktar kimyon kullanınız.
§  Kaynamakta olan çorbanıza terbiyeyi koyarken çorbanın suyundan kepçe ile alarak un-yumurta karışımına karıştırarak yavaş yavaş ilave ediniz. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayınız. Bunu yapmamızın sebebi yumurtalı karışım ile kaynamakta olan çorba malzemesinin arasında bir ısı dengesi oluşturup yumurtalı karışımın kesilmesini önlemektir.
§  Beşamel sos pişirirken sosunuz pütür pütür olursa çırpıcı ile çırpınız.
§  Zeytinyağlı yemeklere pişerken bir çay kaşığı şeker ilave ederseniz lezzeti artar.
§  Ekmek, börek gibi hamur işlerinin üzerine şekerli süt sürülürse pembemsi renkte kızarır.
§  Börek, çörek, poğaça hamuruna eklenen kabartma tozuna biraz toz şeker eklenirse hamurun lezzeti artar.
§  Bonfilenin baş tarafından külbastı, ortasından bonfile, kuyruk bölümünden ise flamingon olur.
§  Yumurtalar alüminyum kapta çırpılırsa siyahlaşır. Porselen veya cam kapta çırpılırsa hem daha iyi kabarır hem de siyahlaşmaz.
§  Unla yapılan tatlılara az tuz konursa tadı artar.
§  Hamurlar dinlendirilirken üzerine nemli bir bez örterek bekletilirse kabuk tutmaz.
§  En iyi yemek dibi kalın ve ve düz olan tencerede pişer.
§  Yemeklerin pişme süresi kaynamaya başladıktan sonra hesaplanmalıdır.
§  Yemeğiniz veya sosunuz çok tuzlu olursa tencereye bir adet patates. Patates tuzu alacaktır.
§  Bamyayı pişirmeden önce, kaynamakta olan tuzlu - sirkeli suda 2-3 dakika ön haşlamaya tabi tutunuz. Bu sayede bamya kendine özgü olan ve pek hoşlanılmayan özsuyunu kaynayan suya bırakır.
§  Sosunuz çok yağlı olursa sosu kaynatın ve emici bir kâğıtla yağı alın.
§  Sade pirinç pilavınızın bembeyaz görünmesi için pişirirken içine birkaç damla limon suyu atınız.
§  Pilavınızın tane tane olması için pirinçleri fazla hırpalamadan, yıkama suyu berraklaşana kadar yıkamalısınız. Yağdan feragat etmemelisiniz.(bu konuda adana yöresinde kullanılan bir söz vardır. "pilava konan yağ araya (boşa) gitmez").
§  Et ya da tavuk haşlarken haşlama suyunun üzerinde fazla kef oluşmasını istemiyorsanız haşlama suyuna biraz sirke ekleyiniz ve et ya da tavuğu su kaynadıktan sonra tencereye koyunuz.
§  Omlet, krep vs yiyecekleri pişirirken yapışmaması ve tavadan kolayca ayrılması için tavayı önceden yüksek ısıda iyice ısıttıktan sonra yağı koyunuz.
§  Tereyağını eritirken çabuk kararmaması için içine biraz sıvı yağ ilave ediniz.
§  Közlediğiniz sebzeleri bir poşetin içine koyup ağzını sıkıca bağlayıp bir müddet bekletirseniz poşet içerisinde ısılarıyla yumuşayan sebzeler kabuklarından kolayca ayrılırlar.
§  Hardalınızın kurumaya başladığını görürseniz içine bir kaç damla sirke ve bir fiske toz şeker ekleyiniz.
§  Tereyağı buzdolabından çıkarmayı unuttuğunuzda hazırlayacağınız karışımda kullanmak için rendeleyebilirsiniz.
§  Kalamar süte batırılırsa daha yumuşak olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı