en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

kıymalı fırın makarna tarifi

Kıymalı fırın makarna tarifi (pastitsio)
Fırında kıymalı düdük makarna. İtalyan’ların lazanyası için lezzetli bir Yunan alternatifi. Bu yemeğin bizce ayırıcı özelliği bolonez sos yaparken sosun içine konulan tarçından geliyor. Tarçın’ın sosa dokunuşuyla farklı bir lezzete sahip olan bu makarnayı çok seveceksiniz. Koyun veya keçi sütünden yapılan kefalotyri peyniri kullanılan bu makarnaya (bulamazsanız) taze kaşar peyniri kullanmanızı öneririz. Makarna fırında da pişeceği için altı-yedi dakikadan fazla haşlamayınız.


Kıymalı fırın makarna için,
Malzemeler:


1 paket düdük makarna

2 su bardağı Kefalotyri  (Kefalotiri peyniri) rendelenmiş yoksa taze kaşar peyniri

1 adet yumurta (çırpılmış)

2 su bardağı beşamel sos (beşamel sos tarifi burada)


Bolonez sos yapımı için:

Malzemeler;
500 gr Kıyma (Dana kıyması)

3 çorba kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak (çok ince kıyılmış)

1 adet kuru soğan (çok küçük doğranmış)

1 adet yeşilbiber (çekirdekleri çıkarılmış, çok ince kıyılmış)

2 su bardağı domates rendesi

1 çorba kaşığı domates salçası

1 adet tarçın çubuğu (veya 1 çay kaşığı toz tarçın)

Kurutulmuş kekik

Taze çekilmiş karabiber

Tuz

Bolonez sos yapılışı,

Bir tencereye yağı koyunuz ve sarımsakları ilave ediniz.

Sarımsaklar kavrulurken soğan ve yeşilbiberi sırası ile ilave edip kavurunuz.

Kıymayı da ilave edip kavurduktan sonra salçayı, domates rendesini ilave ediniz.

Sos kaynarken tarçın çubuğu ve baharatları ilave ediniz.

Sos pişince içinden tarçın çubuğunu çıkarınız.


Kıymalı fırın makarna yapılışı,
·        Tencereye su koyup kaynatınız.

·        Fırını 170 derecede ısıtınız.

·        Bu arada beşamel sosunuzu yapınız.

·        Kaynayan suya makarnanızı atıp en fazla altı-yedi dakika pişiriniz.

·        Makarnanızı süzünüz.

·        Geniş bir cam kâseye beşamel sosun yarısını koyunuz kalanı bir kenara alınız.

·        Haşlanmış makarnaları kâseye ilave ediniz, üzerine bir yumurta kırıp karıştırınız.

·        Rendelenmiş peynirin yarısını da karışıma ilave edip tekrar karıştırınız.

·        Fırın tepsisine makarnanın üçte birini yayınız.

·        Üzerine bolonez sosu dökünüz.

·        Kalan makarnayı ve bolonez sosu bir kere daha yaydıktan sonra en üste kalan beşamel sosu güzelce yayınız.

·        Kalan peynir rendesini de tepsinin yaydıktan sonra fırında yaklaşık otuz dakika peynir kızarana kadar pişiriniz.

·        Afiyet Olsun.



Yorumlar

  1. Hayirli aksamlar canim .Ellerinize saglik nefis cok güzel görünüyor.Makarnayi birde böyle denemek lazim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı