en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

Közlenmiş patlıcan salatası


Tarifimize başlamadan önce közlenmiş sebzelerin kabuklarını daha kolay soymanın yöntemini paylaşmak istiyoruz. Közlenmiş patlıcan salatası yaparken ; fırında, mangalda veya közmatikte közlediğiniz patlıcanları közledikten sonra hemen bıçakla ikiye bölüp, kaşıkla içini çıkartınız. Bu yöntemle patlıcanlar kar gibi beyaz olur.  Biber ve soğanları ise közledikten sonra kolay soyulmaları için soğuyana kadar poşete koyarak ağzını bağlayınız. Poşetten çıkardığınız közlenmiş biber ve soğanların kabuklarını soyun ve temizleyiniz.
Közlenmiş patlıcana en çok yakışan baharatlardan birisi de mercanköşktür. Eğer bulabilirseniz kullanmanızı öneririz. Diğer bir yöresel patlıcan salatası tarifimiz olan patlıcan patlatma ya da bir göz atmanızı öneririz.

malzemeler

3 adet bostan patlıcanı
6 adet etli yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
1 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak (dövülmüş)
½ limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mercanköşk (kıyılmış)
1 çay kaşığı acı pul biber (istenirse)
½ demet maydanoz (temizlenmiş ve kıyılmış)
  • Patlıcanları, biberleri ve soğanları közleyiniz.
  • Közlediğiniz sebzelerin kabuklarını tarifin girişinde anlattığımız yöntemle soyunuz.
  • Doğrama tahtasının üzerinde közlenmiş sebzeleri incecik kıyınız.
  • Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, tuz ve limon suyu ilave ediniz.
  • Maydaozla süsleyip servis yapınız.
  • Afiyet Olsun.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı