en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

kayısılı tart

Meyveli tart veya turta hazırlamak zahmetli de olsa sonunda emeğinize değecek bir atıştırmalık, kahvaltılık veya ikramlık. Tart tarifi, tart hamuru nasıl yapılır  veya meyveli tart tarifi arayanlara bir fikir vermesi umuduyla.


Malzemeler

Hamur için

120 gr un
Çay kaşığının ucuyla tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı (oda ısısında)
2 çorba kaşığı margarin (oda ısısnda)
1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı soğuk su


Harcı
500 gr kayısı (ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış)
2 yumurtanın sarısı
1 yumurtanın akı
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
½ çorba kaşığı mısır nişastası (1 ½ çorba kaşığı unla karıştırılmış)
250 ml süt
2 çorba kaşığı file badem

Şurubu için
3 çorba kaşığı şeker
4 su bardağı su
§  Fırını 180 derecede ısıtınız.
§  Unu kâseye eleyiniz.
§  Şekeri ekleyerek harmanlayınız.
§  Tereyağı ve margarini küçük parçalara böldükten sonra una ekleyiniz ve elinizle yedirerek unu, ufalanmış ekmek içi görünümüne getiriniz.
§  ½ çorba kaşığı su ve yumurtanın sarısını ekledikten sonra pürtüksüz bir hamur elde edene kadar yoğurunuz. (hamur çok sert olursa ½ çorba kaşığı soğuk su ekleyerek tekrar yoğurunuz)
§  Hamurun üzerini bezle örterek 20 dakika soğutucuda soğutunuz.
§  Şurup için su ve şekeri kaynatınız.
§  Şurup kaynayınca kayısıları ekleyiniz ve on beş dakika kaynatınız.
§  Kayısıları şurubun içinden bir tabağa çıkarınız ve şurubu kenara alınız.
§  Hamuru soğutucudan alıp 20 -22 cm çapında bir tart kalıbına göre açtıktan sonra kalıba yerleştiriniz ve on dakika buzdolabında bekletiniz.
§  Kalıptaki hamurun üzerine alüminyum folyo yerleştirip üzerine (ağırlık yapıp tartın ortasının kabarmaması için) bir su bardağı tuz veya ağırlık yapacak başka bir şey koyduktan sonra fırına sürünüz ve 30 dakika pişiriniz.
§  Kreması için yumurta sarılarını şekerin yarısıyla çırpınız.
§  Portakal kabuğu rendesi ve unlu mısır nişastasını ekleyerek pürtüksüz bir bulamaç elde edene kadar karıştırınız.
§   Sütü orta boy bir tencereye koyup orta ateşte kaynatınız ve ateşten alınız.
§  Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak yumurta karışımının üzerine dökerek yediriniz.
§  Karışımı tekrar tencereye alarak orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatınız.
§  Kaynayınca ateşten alıp soğumaya bırakınız.
§  Küçük bir kâsede yumurta akını kar olana kadar çırptıktan sonra tenceredeki karışıma ekleyiniz.
§  Tartı kalıptan alarak bir servis tabağına yerleştirdikten sonra tenceredeki kremayı içine doldurunuz ve spatulayla düzeltiniz.
§  Üstüne kayısıları yerleştirdikten sonra file bademleri serpiniz ve kenarda beklettiğiniz şurubu üzerine sıvadıktan sonra servis yapınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı