en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

Derin dondurucuda bamya nasıl saklanır

Kış hazırlıkları yaparken sebzeleri şoklayarak derin dondurucuda saklama yöntemi en çok tercih ettiğimiz yöntemlerden. Derin dondurucuda sebze saklarken sebzeleri öncelikle sağlam olanlarını kullanınız. Çürük ve bereli sebzelerin karışmamasına özen gösteriniz. Derin dondurucuda sakladığınız sebzeleri pişirirken tencerede yemeğin diğer işlemlerini yapınız  (soğan, salça kavurma v.s) daha sonra sebzelerinizi bakteri oluşmaması açısından çözdürmeden donuk vaziyette ilave ediniz. Böylece bakteri oluşmasını engellemiş olursunuz. Bugün derin dondurucuda bamya saklamanın yöntemini paylaşacağız . Sirkeli suda haşlanan bamyalar içindeki sıvılarını haşlandıkları suya bırakırlar.



Malzemeler:
1 kg bamya
½ çay bardağı sirke veya limon suyu
Tuz
Buz
2 adet buzdolabı poşeti
  • Bamyaların sapını konik biçimde keserek ayıklayınız.
  • Bir tencereye bol su koyunuz, sirkeyi ve tuzu ilave edip kaynatınız.
  • Büyük bir kapta buzlu su hazırlayınız.
  • Kaynamakta olan suya ayıklanmış bamyaları atıp 3 dakika haşlayınız.
  • Delikli kepçe yardımı ile haşlanmış bamyaları buzlu suyun içine alıp soğuyana kadar bekletiniz. (buzlu suya almaktaki amaç çok kısa sürede soğutup pişmeyi durdurmaktır. Bunu yapmaz, kendi halinde soğumaya bırakırsak sebzeler pişmeye devam edecek ve hem renk kaybı hemde besin değeri ve lezzet kaybı olacaktır)
  • Sebzeler soğuyunca aynı kepçeyle süzgece alınız.
  • Suyu süzülen bamyaları iki paket halinde kilitli buzdolabı poşetinde veya diğer buzdolabı poşetleriyle derin dondurucuya kaldırınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı