en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

Aşure

Aşure tarifi,

Aşure Günü, hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günüdür. Bana göre de aşure tatlıların şahı, sofraların baş tacıdır. Mistik ve dini anlamlarına hiç girmiyorum. Amacım güzel bir tatlı tarifi paylaşmak.


Aşure için,
Malzemeler:
1 su bardağı buğday
½ su bardağı pirinç
½ su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
½ su bardağı kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
300 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz içi
4-5 adet kuru incir
4-5 adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı file Antep fıstığı
1 çay bardağı badem (kabuğu soyulmuş)
1 çay bardağı nar tanesi

Aşure yapılışı,

Nohutu ve kuru fasulyeyi iyice pişiriniz ve süzerek bir kenarda bekletiniz.
Bir tencerenin içine bir su bardağı su koyup buğdayı iyice kaynatınız.
Diğer bir tencerede bir su bardağı su koyup pirinci iyice kaynatınız.
İyice kaynayan pirinçleri ezip sulu bir şekilde buğdayın içine karıştırınız.
Buğdayla, pirinci birlikte kaynatmaya başlayıp şekeri ve tereyağını ilave ediniz. Daha sonra fasulye ve nohudu ilave ediniz.
Kuru inciri, kayısıyı, kuru üzümü ayrı kaplarda kaynatıp suyunu süzünüz.
Bademleri sıcak suda ıslatıp kabuğunu soyunuz.
Kuru incir ve kuru kayısıyı doğrayınız.
Tencereye kuru meyveleri ve portakal kabuğu rendesini ilave edip bir iki dakika daha kaynatıp ocağı söndürünüz.
Aşureleri kaselere boşaltınız.
Üzerlerini ceviz, badem, susam, Antep fıstığı, badem ve nar taneleriyle süsleyiniz.
Afiyet Olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı