en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

macar keki


Macar keki


macar keki için malzemeler

250 gr un
250 gr krema
125 gr çekilmiş badem
250 gr toz şeker
30 gr tereyağı
4 yumurta
3-4 damla badem esansı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz

İçi ve süslemesi için

250 gr krema
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı portakal likörü
250 gr çilek (dilimlenmiş)
4 büyük boy çilek ortadan ikiye bölünmüş

macar keki yapılışı,

Fırını 180 derecede ısıtınız.
22 cm çapında iki adet kek kalıbını yağlayınız.
Isıya dayanıklı bir kâsede yumurta ve şekeri elektrikli çırpıcıyla iyice çırpınız.
Kâseyi orta ateşteki kaynar suyun üzerine oturtarak yumurta ve şeker kalıp gibi telle havaya kaldırılabilir kıvama gelene kadar çırpmaya devam ediniz.
Un, tuz, çekilmiş badem, badem esansı, krema, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek iyice karıştırınız.
Her iki kek kalıbına paylaştırınız ve 30-40 dakika pişiriniz.
Kalıplardan çıkararak tel ızgara üzerinde soğumalarını sağlayınız.
İç kremasını hazırlamak için krema şeker ve likörü iyice ve koyulaşana kadar çırpınız.
Kremanın üçte birini keklerden birinin üstüne sıvayınız
Kremanın üzerine dilimlenmiş çilekleri yerleştiriniz.
Diğer üçte birini diğer kekin üstüne sıvadıktan sonra krema sürdüğünüz taraf alta gelecek şekilde çileklerin üstüne kapatınız.
Kalan üçte bir kremayı da kekin en üstüne sıvayarak yarım çileklerle süsleyiniz.
Soğutucuda 30-40 dakika dinlendirdikten sonra servis yapınız.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı