en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

talaş kebabı

talaş kebabı tarifi,

Bu böreğin tarifini şimdilik pratik şekliyle hazır milföy hamuruyla yapılışını vereceğiz. ilerleyen tarihlerde de milföy hamurunun hazırlanışını anlatacağız.


malzemeler
1 paket  (20 parça) hazır milföy hamuru
2 adet iri kuru soğan doğranmış
500 gr orta yağlı kuzu eti (çok küçük doğranmış)
1 demet maydanoz (kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 adet yumurtanın sarısı
çörekotu

talaş kebabı yapılışı

Fırınınızı 180 dereceye getirerek ısıtınız.
  • Donmuş olan milföy hamuru parçalarını mutfak tezgahına teker teker yayınız. 
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt yerleştiriniz.
  • Daha sonra bir tencere yada tavada soğanları öldürünüz. 
  • Etleri ekleyerek 15-20 dakika kadar soteleyiniz. 
  • Maydanoz ve baharatları ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ılıması için bir kenara alınız.
  • Bu işlemleri yaparken fırınınız ısınmış ve tezgah üzerindeki hamurların da buzu çözülmüş olmaları gerekir.
  • Hazırlamış olduğunuz börek içini her bir hamur parçasının üzerine paylaştırarak rulo haline getiriniz. 
  • Ruloların ek yerleri alta gelecek şekilde fırın tepsisine diziniz ve her birinin üzerine yumurta sarısından sürerek çöreotunu serpiniz. 
  • Tepsiyi fırına sürünüz ve 25-30 dakika 15. dakikadan sonra kontrollü olarak pişiriniz.




Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı