en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

halka tatlısı

Halka tatlısı tarifi,


Halka tatlısı için,
Malzemeler
Hamuru için
1,5 su bardağı un (250gr.)
1 su bardağı su
1 yumurta
1 paket yaş maya (42 gram)
1 fiske tuz.
Şurubu için:
1,5 kg. şeker
1 lt. (5 su bardağı su)
½ çorba kaşığı limon suyu

Halka tatlısı yapımı,

Bir tencereye beş bardak suyu koyunuz.
Şekeri ilave ediniz ve karıştırarak şekeri eritiniz.
Şerbetinizi 10-15 dakika kadar kaynatıp kıvama gelince limon suyunu ilave ediniz ve şerbetinizi bir kenara alıp soğumaya bırakınız.

Unu çukur bir kaba alarak ortasını havuz yapınız.
Su, yumurta, maya ve tuzu ekleyerek lokma hamuru (veya kek hamuru) kıvamında bir hamur elde ediniz ve üzerini örterek 20 dakika kadar dinlendiriniz.
Hamur sıkma torbasına ağzı geniş bir yıldız uç takınız.
Hamuru torbaya doldurunuz.
Tencereye kızartma yağını koyunuz ve orta ısıda kızdırınız.
Tatlı hamurlarını halkalar oluşturacak şekilde kızgın yağın içine sıkınız.
Ateşi yükseltiniz ve hamurların her tarafı kızarana kadar hafif hafif altüst ederek kızartınız.
Tatlılarınızı delikli kepçe ile alarak direkt olarak soğumuş olan şurubun içine atınız
15 dakika civarında şurubun içinde bekletip, bir servis tabağına alınız.
Ilık olarak tüketebileceğiniz gibi soğuduktan sonra da tüketebilirsiniz.
  Afiyet Olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı