en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

letonya (alexander) tartı


letonya tartı tarifi,

Alexander turtası, Letonya'da geleneksel olarak öğle veya akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak sunulmakla birlikte çay saatlerinde ve kahvaltılarda da sunulmaktadır. Hamurunu hazırlama zahmetine katlanmak istemeyenler Alexander turtasını yaparken hazır milföy hamuru da kullanabilirler.

Malzemeler

300 gr un
100 gr tuzsuz tereyağı (fındık büyüklüğünde parçalara ayrılmış)
100 gr margarin (fındık büyüklüğünde parçalara ayrılmış)
Bir fiske tuz
3 çorba kaşığı şeker
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
1 su bardağı ahududu reçeli (yoksa karadut reçeli veya çilek reçeli olabilir)
3 çorba kaşığı tereyağı
150 gr pudra şekeri
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı soğuk su

alexander turtası yapılışı

 Un ve tuzu birlikte hamur yoğurma kabının içine eleyiniz.
Tereyağı ve margarini ekledikten sonra elinizle ovalayarak ufalanmış ekmek içi görünümü alana kadar karıştırınız.
Şeker ve yumurtayı ekleyerek pürtüksüz, homojen bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurunuz.
Hamuru top haline getiriniz ve üzerini bezle örterek bir saat kadar soğutucuda bekletiniz.
Bu arada reçeli ezerek püre haline getiriniz ve bir kenara alınız.
Fırını 160 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
Hamuru iki parçaya bölünüz ve iki adet strech film arasında merdane yardımıyla 25 x 25 cm ebadında açınız.
İki adet fırın tepsisine pişirme kâğıdı yerleştirerek açtığınız hamurları tepsilere alınız.
Hamurlar gevrek hale gelene kadar, yaklaşık 45-50 dakika pişiriniz.
Fırından alarak soğuduktan sonra bir parçanın üzerine ahududu reçelini sürünüz ve diğer parçayı üzerine kapatınız.
Bir kâsede pudra şekeri soğuk su ve limon suyunu karıştırdıktan sonra turtanın üzerine sürünüz.
Donması için 4-5 saat beklettikten sonra kareler halinde dilimleyerek servis yapınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı