en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

arap kızı tatlısı

arap kızı tatlısı tarifi

Arap Kızı tatlısı akşam yemeklerinden sonra sunabileceğiniz değişik bir tatlıdır. 


Malzemeler
250 ml süt
120 gr bitter çikolata (küçük parçalar halinde)
2 çorba kaşığı toz şeker
4 yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı gül suyu (tercih edenler üzüm likörü de kullanabilir)
250 ml krema

arap kızı tatlısı yapılışı,



·         Çikolata, şeker ve sütü bir tencereye koyarak, şeker ve çikolata eriyene kadar karıştırarak ısıttıktan sonra ateşten alınız.
·         Ateşe dayanıklı çukur bir kapta yumurta sarılarını çırparken süt karışımını yavaş yavaş ekleyiniz.
·         Karışımı çırptığınız kabı, yarıya kadar su dolu büyük bir tencereye oturtup tencereyi ağır ateşe alınız.
·         Karışımı sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriniz.
·         Tatlıyı tencereden alıp gülsuyunu ekledikten sonra ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayınız.
·         Kremayı, kabarana kadar ayrı bir kapta çırptıktan sonra soğuttuğunuz karışıma ekleyerek iyice karıştırınız.
·         Kâselere paylaştırıp buzdolabına alınız, soğuyunca üzerini damla çikolata veya kuru meyvelerle süsleyerek servis yapınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı