en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

ada usulü kalamar dolması


Ada usulü kalamar dolması

ekmek içi, sarımsak ve gravyer peyniri ile hazırlanan ada usulü kalamar dolmasını davet sofralarınızda arzu ettiğiniz garnitür eşliğinde, kıyılmış maydanozla süsleyerek ana yemek olarak sunabilirsiniz.


kalamar dolması için:
Malzemeler

1 kg küçük kalamar (temizlenmiş)
1 su bardağı taze ekmek içi
3 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1,5 su bardağı rendelenmiş gravyer peyniri (yoksa eski kaşar peyniri)
8-10 diş sarımsak
1 yumurta (çırpılmış)
½ su bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
500 gr domates (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı domates salçası
½ su bardağı sek beyaz şarap

kalamar dolması yapılışı,

Kalamarların dokunaçlarını incecik kıyarak büyükçe bir çukur kabın içine alınız.
Peynir, ekmek içi, maydanoz, iki diş ince kıyılmış sarımsak, çırpılmış yumurta, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, kırmızıbiber, tuz ve karabiberin yarısını ekleyerek iyice karıştırınız.
Karışımı kalamarların içine eşit miktarda doldurunuz. (kalamarlar pişince biraz küçüleceği için çok sıkı doldurmamaya dikkat ediniz.)
Kalamarların ağzını kürdanla kapatınız veya temiz bir iple dikiniz.
Büyükçe bir tavada kalan zeytinyağını kızdırınız.
Kalamarları her tarafı kızarana kadar çevirerek kızartınız.
Domates püresi, salça ve kalan sarımsaklarla, karabiber ve şarabı ilave ederek kapağı kapalı olarak yaklaşık otuz dakika pişiriniz.
Kalamarları delikli kepçeyle alarak bir servis tabağına ister bütün olarak, isterseniz de dilimleyerek diziniz.
Tencerede kalan sosu, koyulaşana kadar bir müddet daha kaynatınız.
Koyulaşan sosu kalamarların üzerine gezdirerek dökünüz ve sıcak olarak servis yapınız.

Yorumlar

  1. ben kalamarın her türlüsünü çok severim. dolması da dahil. ellerine sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı