en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

tüccar köftesi

Rus Tüccar köftesi tarifi,

Otantik Rus mutfağına ait tüccar köftesi tavuk göğüs etinin kabaca dövüldükten sonra elde edilen kıyma ile yapılan bir tür tavuk köftesi. Tarihçesi çok eski olan tüccar köftesi, şehirden şehire dolaşan Rus tacirlerin konakladıkları hanlarda en çok tercih ettikleri bir yemek olduğu için tüccar köftesi adını almış.


Malzemeler:
500 gr tavuk göğüs eti
1/2 kuru soğan (rendelenmiş)
4 yumurta
4 dilim bayat tost ekmeği (İnce ve kısa doğranmış)
1 çorba kaşığı tereyağı (oda ısısında)
Un
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
Kekik
Fesleğen
Kızartma yağı

tüccar köftesi yapılışı,

Bayat ekmeklerin kenarını çıkartınız ve tavla zarı biçiminde doğrayınız.
Tavukgöğsünü robotta veya (varsa) zırhla kıyma haline getiriniz.

Tavuk kıymasına bir yumurta, tereyağı tuz ve baharatları ilave edip köfteyi yoğurunuz.
Tavaya bir parmak kadar kızartma yağı koyunuz ve orta ısıda yağı kızdırınız.
Bir tabağa un, bir tabağa 3 adet çırpılmış yumurtayı, bir tabağa da doğranmış ekmekleri koyunuz.
Yoğurduğunuz köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli veriniz.
Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son ekmeğe bulayıp kızartınız.
 Arzu ettiğiniz sebze garnitür veya salata eşliğinde servis yapınız.
Afiyet Olsun.

Tarifin orijinali için :  pembe kekik’e teşekkür ederim. Denedim ve harika oldu.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı