en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

salip çöreği

salip çörek tarifi,


Malzemeler

450 gr un
15 gr yaş maya
60 gr toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yumurta
60 gr eritilmiş tuzsuz tereyağı
60 gr kuru üzüm(sultaniye)
60 gr karışık meyve kabuğu şekerlemesi

salip çöreği yapılışı,

§  Mayayı küçük bir kâseye ufaladıktan sonra 1 kahve kaşığı şeker ve 2 çorba kaşığı ılık süt ekleyiniz ve karıştırdıktan sonra 15-20 dakika köpürüp kabarana kadar bekletiniz.
§  Un, şeker, yenibahar, tarçın ve tuzu hep birlikte büyükçe bir çukur kaba eleyiniz.
§  Unun ortasını çukurlaştırdıktan sonra, mayalı karışımı, 1 su bardağı süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını ekleyerek pürtüksüz, homojen bir hamur haline gelene kadar yoğurunuz.
§  Hamuru tezgâh üzerine alınız ve hamuru yoğurduğunuz kâseyi yağlayarak hamuru top şekline getirdikten sonra kâseye geri alınız ve üzerine nemli bir bez örterek bir saat hamur kabarıp iki kat olana kadar bekletiniz.
§  Hamuru unlanmış tezgâha çıkarınız, kuru üzüm ve meyve şekerlerini ekledikten sonra 3-4 dakika yoğurunuz.
§  Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
§  Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırınız ve elinizle yuvarlayarak düzgün toplar haline getiriniz.
§  Pişirme kâğıdı yerleştirdiğiniz tepsilere aralıklı olarak yerleştiriniz.
§  Üzerlerini örterek ılık bir yerde 15-20 dakika kabarana kadar bekletiniz.
§  Bu arada iki çorba kaşığı sütle 1 tatlı kaşığı şekeri eritiniz.
§  Çöreklerin üzerine şekerli sütten sürerek fırınını orta katına sürünüz.
§  15-20 dakika pişiriniz.
§  Fırından aldıktan sonra tel ızgara üzerinde ılıtınız ve ılık olarak servis yapınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı