en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

mantar soslu dana rosto

Malzemeler

1 – 1,5 kg lık dana bonfile veya nuar (bütün olarak)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Sos için
400 gr kültür mantarı (doğranmış)
1 adet orta boy soğan (pirinç tanesi boyunda doğranmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
2 çorba kaşığı soya sos
2 çorba kaşığı taze krema



·         Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
·         Uygun bir tava alarak tereyağı ve zeytinyağını kızdırınız.
·         Eti ilave ederek her tarafı kahverengi alana kadar etin suyu çıkmayarak içinde hapsolacak şekilde kızartınız.
·         Dışlarını mühürlediğiniz eti, ancak sığabileceği büyüklükte bir fırın kabına alarak fırına sürünüz.
·         Eğer bonfile kullanıyorsanız 35-40 dakika, nuar kullanıyorsanız daha düşük ısıda ve yaklaşık 2,5 - 3 saat pişiriniz.
·         Et fırında pişmekte iken sosunuzu hazırlamak için, soğanı yağda iyice pembeleştiriniz.
·         Mantarları ilave ederek sürekli karıştırarak ve sulandırmadan soteleyiniz.
·         Mantarlar hafif kızarmaya başlayınca karabiberi ve soya sosunu ilave ederek 2-3 dakika pişiriniz.
·         Sosu ocaktan almadan kremayı ekleyiniz ve karıştırınız.
·         Kremanın kaynamasına izin vermeden ateşten alınız.
·         Rostolarınızı piştikten sonra arzunuza göre yarım santim ile bir santim kalınlığında dilimleyiniz ve sosla birlikte servis yapınız.



Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı