en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

balıkçı çöreği

balıkçı çöreği tarifi,

balıkçı çörekleri adını, balıkçı düğümü şekli verilerek hazırlanmasından  ve pişirilmesinden almıştır.

balıkçı düğümlü çörekler için,
Malzemeler
1 kg un
450 ml süt
2 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
20 gr taze maya
2 tatlı kaşığı ılık su
2 yumurta (1 tanesi ayrı olarak hafifçe çırpılmış)
3 çorba kaşığı tane anason tohumu veya çörekotu
1 tatlı kaşığı sıvıyağ

balıkçı çöreklerinin yapılışı,

Sütü bir tencereye alarak hafif ateşte ısıtınız ve kaynama noktasına gelince tereyağını ilave ederek bir kenarda ılıması için bekletiniz.
Un, tuz ve şekeri çukur bir kabın içine eleyiniz.
Mayayı elinizle bir kâsenin içine ufalayınız, 2 tatlı kaşığı ılık su ekleyerek çatalla eziniz.
Çırpılmış yumurtayı ezilmiş mayaya ekleyiniz ve birlikte çırptıktan sonra tereyağlı süte ekleyiniz.
Ortasını havuz gibi yaptığınız elenmiş unun ortasına dökerek, pürtüksüz ve homojen bir hamur elde edene kadar yoğurunuz.
Çörek otunu hamura ekleyerek biraz daha yoğurunuz.
Hamurun üzerine biraz un serperek nemli bir bezle örtünüz ve hamur iki katı olana kadar, yaklaşık 1-1 ½ saat bekletiniz.
Kabaran hamuru unladığınız tezgâhın üzerine alarak yaklaşık 4-5 dakika yoğurunuz.
Hamuru 20 eşit bezeye bölünüz.
Her Bir bezeyi elinizle yuvarlayarak yaklaşık 30 cm uzunluğunda serçe parmak inceliğinde ip şekline getiriniz.
Çember şekline getirdiğiniz hamurun iki ucunu birleştiriniz ve birleştirdiğiniz uçtan tutarak çevire çevire (çember yarı büyüklüğüne küçülecek kadar) saç örgüsü şekline getiriniz. (hamurun bir kısmı çember şeklinde kalacak, diğer kısmı ise saç örgüsü biçiminde olacak)saç örgüsü kısmını çemberin ortasına doğru yerleştiriniz.
Bütün bezeler için bu işlemi tekrarlayınız ve on dakika dinlenmeye bırakınız.
Bu arada fırını 220 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
Büyük bir tencerede su kaynatınız.
2 çöreği aynı anda kaynayan suya atınız.
Çörekler önce tencerenin dibine çökecek daha sonra yaklaşık iki kat büyüyerek suyun yüzeyine çıkacaktır.
Yüzeye çıkan çörekleri önceden yağladığınız fırın tepsisine diziniz.
Bu işlemi bütün çörekler için yapınız.
Üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürünüz ve üzerlerine ister anason isterseniz de çörek otu serperek önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişiriniz.
Sıcak olarak servis ediniz.

Yorumlar

  1. denedim harika oldu. hele kaynar suda mayalandırılması çok ilginç ve farklı bir lezzet verdi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı