en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

arapsaçlı kuru fasulye

arap saçı ile kuru fasulye tarifi,

Ege'de çok bilinen arapsaçlı kuru fasulye özellikle de bodrum ve yöresinde çok sevilir.  Hem kuru fasulyeyi hem de arapsaçını sevenler için mükemmel bir lezzet…  Arapsaçı mevsimi geçmeden bu tarifi paylaşmak istedik.
Afiyet olsun.




Malzemeler:
2 bardak kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan(küçük doğranmış)
1 çorba kaşığı dolusu biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 fiske tuz
3-4 sap arapsaçı (yabani rezene-doğranmış)

arapsaçı ile kuru fasulye yapılışı,


·         Akşamdan ıslattığınız kuru fasulyeyi haşlayınız. 
·         Fasulyelerin pişmesine yakın bir tavaya yağı koyunuz ve soğanları ekleyiniz. 
·         Soğanlar sararınca arapsaçını ekleyip soğanlarla birlikte 3-4 dakika soteleyiniz.
·         Salçayı ekleyiniz ve bütün malzemeyi birbirine karıştırınız.
·         Tenceredeki fasulyenin haşlama suyundan alarak sosu sulandırıp bir taşım kaynatınız
·         Sosu fasulyelerin olduğu tencereye aktardıktan sonra tuz, karabiber, kimyonu ekleyiniz ve fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. 
·         Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. yanında da pilav olursa harika bir ikili olur canım.çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı