en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

kerevizli terbiyeli köfte

terbiyeli köfte tarifi,
kerevizli terbiyeli köfteye arzu edenler küp şeklinde doğranmış kereviz, kereviz sapı veya patates ilave edebilirler. Biz kereviz kullanarak hazırladık. Ancak orijinal tarif aşağıdaki gibidir.


kerevizli terbiyeli köfte


500 gr.Dana Kıyma (Yağsız)
1 adet Orta boy kuru soğan (Rendelenmiş)
2 çorba kaşığı pirinç.
1 Tatlı kaşığı kimyon (Silme )
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Tuz, arzu edildiği kadar
1 servis kaşığı un (Silme)
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt (süzme yoğurt önerilir)
6 su bardağı kadar kaynar su
Üzerine tereyağı ve pul biber
Kıymaya; soğan, kimyon, karabiber ve tuzu ilave ettikten sonra iyice yoğurunuz. 
Pirinci ilave ederek tekrar yoğurunuz.
Cevizden küçük ,fındıktan büyük yuvarlak köfteler yapınız.
Kaynamakta olan ve bir çay kaşığı tuz ilave ettiğiniz suya atarak 20 dakika pişiriniz.
Köfteler pişmekte iken un, yoğurt ve yumurtayı homojen ve pürtüksüz bir karışım elde edene kadar karıştırınız.
Daha sonra bu karışımı topaklanmayacak şekilde sürekli karıştırarak ve yavaş yavaş kaynamakta olan köfte tenceresine ilave ediniz.
Tekrar kaynamaya başladıktan beş dakika sonra söndürünüz.
Üzerine, hazırladığınız biberli tere yağını döküp, servis yapınız.Afiyet olsun . . .

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı