en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

soğan çorbası tarifi


fransız soğan çorbası için,
Malzemeler,
4 adet büyük kuru soğan (piyaz doğranmış)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
6 su bardağı et suyu
4 dilim baget ekmeği
Kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz


soğan çorbası yapılışı,
·         Tere yağını ve zeytin yağını orta boy bir tencerede eritin, piyaz doğranmış soğanları ilave edin ve karamelize olana kadar kavurun.
·         Unu ilave edin ve birlikte kavurmaya devam edin.
·         Daha sonra bir tahta kaşık ile karıştırarak yavaş yavaş kaynar vaziyetteki et suyunu ekleyin.
·         Tuz ve karabiberi ekleyin (arzu ederseniz bir adet defne yaprağı da atabilirsiniz).
·         Kapağı kapalı olarak 30 dakika kadar orta ateşte kaynatın.
·         Diğer tarafta ekmek dilimleri üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yerleştiriniz ve peynir eriyene kadar üstten ısıtmalı bir ızgarada kızartınız.
·         Çorbayı tek kişilik kâselere aktarın ve her kâse çorba üzerine 1 dilim kızarmış peynirli ekmekten koyun ve sıcak sıcak servis yapın.
·         Eğer arzu ederseniz kâselerin üzerini kıyılmış Frenk maydanozu ile süsleyebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı