en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

pizza hamuru tarifi

Pizza hamuru tarifi
Pizzanın tarihi, antik çağlarda bütün Akdeniz ülkelerinde kızgın taşlar üzerinde pişirilen mayasız hamurdan yapılan bir çörek çeşidi olarak başlamış ve daha sonra çok farklı olmayan formlarda günümüze kadar gelmiştir. Bize göre pide, pita, pizza kelimeleri arasındaki benzerlikten yola çıkılarak araştırılması gerekir.
Ancak yaygın bir iddiaya göre ise de;
Savaş zamanında İtalyan kadınlar yokluk yüzünden, ince açılmış bir hamur üzerine buldukları malzemeleri yerleştirerek ilk pizzayı yapmışlardır. Bu yüzden pizza İtalyan kökenli bir hamur işi olarak kabul edilmektedir. Üstüne birçok malzeme konulabilir. Kaşar peyniri, sosis, domates, salam, biber, zeytin, mısır gibi ana malzemeleri dışında birçok değişik malzemenin konulduğu pizzalar da yapılabilir.
pizza



Pizza hamuru için
Malzemeler 4 kişilik
500 gr un
20 gr yaş taze maya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı ılık su
Pizza hamuru yapılışı
·         Un, tuz ve şekeri derin bir hamur yoğurma kâsesi içine eleyiniz.
·         Elediğiniz malzemenin ortasını çukurlaştırarak taze mayayı ufalayıp ekleyiniz.
·         Daha sonra zeytinyağı ve sirkeyi ekledikten sonra sıcağa yakın ılık suyu da ilave ederek pürtüksüz bir hamur elde edene kadar yaklaşık yirmi dakika yoğurunuz.
·         Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru dört eşit parçaya ayırarak elinizde yuvarlayınız ve bir hamur tahtasını unladıktan sonra tahtanın üzerine alınız ve ince bir bezle örterek en az yirmi dakika dinlenmeye bırakınız.
·         Dinlendirdiğiniz hamur topları ilk hacimlerinin iki katı kadar kabardıktan sonra her birini merdane yardımıyla otuz cm çapında olacak şekilde açınız.
·         Arzu ettiğiniz malzemelerle pizzanızı hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı