en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

piliç tava tarifi

Piliç tava tarifi
Tava 
yemek pişirmek amacı ile genellikle dökme demir veya paslanmaz çelikten üretilmiş mutfak aletleridir. Fonksiyonlarına göre değişik çaplarda üretilmektedir. İlk kullanımı Roma ve Yunan medeniyetlerinde görülmüştür. Mutfağımızda ise özellikle Adana ve Güneydoğu bölgelerimizde tava, bir pişirme yöntemi olarak ifade edilmektedir ve batı bölgelerimizde ise kızartma anlamında kullanılmaktadır.

Piliç tava yemek için kebapçıya gitmeye gerek yok. Bu tarifle evinizde de nefis bir piliç tava yapabilirsiniz.

piliç tava tarifi

piliç tava için malzemeler
8-10 adet piliç incik (topukları alınmış)
500 gr domates (kabukları soyulmuş kuşbaşı doğranmış)
10-15 diş sarımsak (tüm bırakılmış)
5-6 adet arpacık soğan

Marinad için;
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı acı pul biber (opsiyonel)
1 çay kaşığı kekik
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz

piliç tava yapılışı
·         Çukur bir kabın içinde bütün marinad malzemelerini karıştırınız.
·         Piliçleri içine atarak marinadın piliçlere iyice bulanmasını sağlayınız.
·         Oda sıcaklığında yarım saat bir saat arası bekletiniz.
·         Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
·         Malzeme miktarınıza göre çok büyük olmayan bir fırın tepsisi ya da güvecin tabanına kuşbaşı domatesleri yaydırınız.
·         Domatesin üzerine arpacık soğan ve sarımsakları serpiştiriniz.
·         Son olarak marinadda beklettiğiniz piliçleri yerleştiniz.
·         Kâsede kalan marinadı atmayınız ve bir kaşıkla piliçlerin aralarına dağıtınız.
·         Fırına sürünüz ve piliçlerin üzeri hafif renk değiştirmeye başlayınca fırın ısısını 170 dereceye düşürünüz.
·         Kontrollü olarak 40-45 dakika pişiriniz.
·         Afiyet olsun. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı