en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

pancar turşusu tarifi

pancar turşusu tarifi,
Avrupa'nın batısı ve oradan da tüm Akdeniz kıyılarınca uzanan bir bölgeye has olan pancar, yumru kökleri ile yaprakları ve şeker pancarı gibi çeşitleriyle, ekonomik olarak önemli bir bitkidir.
Türkiye'nin bazı yörelerinde pazı (yaban pancarı) bitkisi de pancar olarak bilinir. Doğu Karadeniz bölgesinin birçok yerinde de karalahana, pancar olarak adlandırılır.

Lezzeti güzel olan pancar turşusunu ilgi çeken çarpıcı rengi ve lezzetinden dolayı mevsim salatalarınızın süslemesinde de kullanabilirsiniz.

pancar turşusu,


pancar turşusu için,
Malzemeler:
1 kg pancar
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı pancarın haşlama suyu
4-5 diş sarımsak
Tuz

pancar turşusu yapılışı,
Pancarlar yıkanır. Kabukları soyulur. İyice pişene kadar haşlanır. Pancarlar piştikten sonra ince ince dilimlenir. 1 bardak sirke ile 1 bardak pancarın haşlama suyu karıştırılır.
Sarımsaklar havanda tuzla dövülür. Dilimlediğimiz pancarlar, sirke, haşlama suyu ve dövülmüş sarımsak çukur bir kabın içinde karıştırılır. Hazırladığımız bu pancar turşusunu temiz bir kavanoza koyup buzdolabına koyunuz. Turşunuz hemen kullanıma hazırdır.

pancar turşusu tarifi,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı