en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

barbun tava tarifi

barbun tava tarifi
Barbun balığı denizin kumluk tabanlarında yaşar ve oldukça da lezzetlidir. İki adet bıyığıyla kumu eşeleyerek hareketlendirir ve bu suyu galsamalarından geçirerek içindeki mikroskobik canlıları süzerek beslenir. Şu sıralar barbun mevsimi olduğu için bu tarifi yayınlamayı gerekli gördük. Bu tarifi barbunyaya çok benzeyen tekir balığı için de uygulayabilirsiniz.

tekir tava

barbun tava için,
Malzemeler

12 adet barbunya balığı
4 çorba kaşığı un
2 kahve kaşığı tuz
2 diş kabuklu sarımsak üzerlerine bastırılarak ezilmiş
Kızartma yağı

barbun tava yapılışı,
Balıkların pullarını bir bıçakla kazıyınız.
Karınlarını yarıp temizleyiniz. (ya da temizlenmiş olarak alınız).
Balıkları bir kâğıt havlu üzerine dizerek üzerlerini başka bir kâğıt havlu ile örtüp fazla sularını emdiriniz.
Balıkları tuzlayıp iyice unlayınız ve fazla unlarını silkeleyiniz.
Çok derin olmayan bir tavada yağı kızdırınız ve sarımsakları içine atınız.
Balıkları tek tek tavaya dizip her iki tarafları yeterince kızarana kadar pişiriniz ve fazla yağlarını emdirmek için kağıt havlu üzerine alınız.
Daha sonra yeşillik, soğan ve limon dilimleriyle süsleyerek sıcak sıcak servis yapınız.

Yorumlar

  1. sevgılı ustalar barbun sadece mısırunuyla yapılır altınsarısı olana kadar kısık ateste kızartılır İSMAİL USTA

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı