en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

enginar dolması

zeytinyağlı enginar dolması tarifi;
kral sofralarına yakışan zeytinyağlı enginar dolması aynı zamanda bir sağlık kaynağıdır.


Malzemeler 4 kişilik
8 adet enginar
¼ su bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 limonun suyu
½ su bardağı su

Harcı için malzemeler
1 su bardağı pirinç
½ su bardağı sızma zeytinyağı
500 gr Kuru soğan (balık pulu şeklinde doğranmış)
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü (ayıklanmış)
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
1 su bardağı sıcak su
İşe enginarları hazırlamakla başlamalısınız. Büyükçe bir çukur kabın içine musluk suyu doldurunuz ve limon suyunun yarısını ilave ediniz. Enginarların sapını keskin bir bıçakla iyice dipten kesiniz. En dışlarındaki sert ve kart yaprakları koparıp atın. Enginar kellelerinin uç kısımlarını keserek düz bir hale getirin. Göbeklerindeki yaprakları kopararak çıkarın. Enginarların kalbindeki tüylü kısımları da bir tatlı kaşığı yardımıyla kazıyarak temizleyin ve hiç vakit kaybetmeden hazırladığınız limonlu suyun içine atın. Enginarlar çekirdekleri çıkarılmış dolmalık biber gibi kalacaktır.
Enginarların temizliği bittikten sonra büyükçe bir tencerede üzerlerini örtecek kadar su ve yarım limonun suyunu da ilave ederek haşlayınız. (pişmesini kontrol için enginarların göbeğine bir bıçak batırınız. Bıçak rahat batıyorsa pişmişler ve doldurulmaya hazırlar demektir. ) Soğumaları için haşlama suyundan çıkararak bir kenara alınız. 
Bu arada harç için pirinci 3-4 su yıkayıp süzünüz. Zeytinyağını tavaya koyup kızdırınız ve dolma fıstıklarını ekleyip 2-3 dakika karıştırıp sarartınız. (fıstıkların kararmasına izin vermeyiniz) Doğranmış soğanı ekleyip sürekli karıştırarak pembeleşene kadar kavurunuz.  Soğanların kavrulması bitince pirinci ekleyiniz ve 3 dakika kadar daha kavurunuz. Kavurma işlemi bitince sıcak suyu ekleyiniz ve tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakınız. Demlenme süresinin sonunda, kuş üzümü, karabiber, maydanoz, dereotu, taze nane ve tuzu ekleyiniz. Tahta bir kaşıkla harcı güzelce karıştırınız. Hazırladığınız harçla enginarların içini gevşek bir şekilde doldurunuz. Uygun bir tencereye enginarları (pişerken enginar yapraklarının açılıp dağılmaması için) sıkı bir şekilde yerleştiriniz. Yarım bardak suyu, şekeri, tuzu, ¼ bardak zeytinyağını ve limon suyunun kalan kısmını ilave ederek otuz dakika kadar pişirin ve soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı