en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

yaprak sarması

fava yatağında zeytinyağlı yaprak sarması tarifi;


malzemeler

500 gr asma yaprağı (salamura veya taze)
1 su bardağı pirinç
½ su bardağı sızma zeytinyağı
400 gr. kuru soğan(balık pulu şeklinde doğranmış)
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü(ılık suda bekletilip ayıklanmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
2 adet domates (rendelenmiş)
2 çay kaşığı tuz
1 demet maydanoz(ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
1 adet limonun suyu
1 su bardağı sıcak su
2 su bardağı fava

·         Salamura yaprak kullanacaksanız, salamura tuzu yaprakları sertleştirmiş olacağından, en az on dakika bol suda kaynatarak hem yumuşamalarını hem de fazla tuzu atmalarını sağlamanız gerekir.
·         Taze yaprak kullanacaksanız kaynamakta olan suya atıp 2-3 dakika bekletmeniz yetecektir.
·         Harç için pirinci 3-4 su yıkayıp süzünüz.
·         Zeytinyağını tavaya koyup kızdırınız ve dolma fıstıklarını ekleyip 2-3 dakika karıştırıp sarartınız. (fıstıkların kararmasına izin vermeyiniz)
·         Doğranmış soğanı ekleyip sürekli karıştırarak pembeleşene kadar kavurunuz. 
·         Soğanların kavrulması bitince pirinci ekleyiniz ve 3 dakika kadar daha kavurunuz.
·         Kavurma işlemi bitince sıcak suyu ekleyiniz ve tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakınız.
·         Demlenme süresinin sonunda, kuş üzümü, karabiber, maydanoz, dereotu, taze nane, rendelenmiş domatesleri, yenibaharı ve tuzu ekleyiniz.
·         Tahta bir kaşıkla harcı güzelce karıştırınız.
·         Yaprakların içine harcı koyduktan sonra mümkün olduğunca düzgün bir şekilde sararak tencereye yelpaze şeklinde yerleştiriniz.
·         Sarmaların üzerini birkaç adet yaprakla kapatınız.
·         Eğer varsa dolma taşını, yoksa uygun büyüklükte bir porselen tabağı ağırlık olarak sarmaların üzerine koyunuz ve bir su bardağı sıcak su ve limon suyunu ekledikten sonra otuz dakika pişiriniz. 
·         Soğuduktan sonra, büyük bir servis tabağının tabanına favayı  yaydırınız ve üzerine sarmaları arzuladığınız biçimde diziniz.
·         Kıyılmış yeşil soğan yaprakları ve maydanoz ile süsleyerek servis yapınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı