en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

tam buğday ekmeği

Tam buğday ekmeği, doğal, rafine edilmemiş hiç bir katkı içermeyen tam buğday unu ile yapılan ve buğdayda bulunan bütün liflerin ve besin unsurlarının değiştirilmediği ve kaybolmadığı, günümüzde değeri geç olsa da anlaşılan bir ekmek. Tam buğday ekmeği yapımı ve tarifi, normal ekmek yapımından farklı olmayan yöntemle pişirilir. Tam buğday ekmeği yararları saymakla bitmez. En önemlisi doğal bir sindirim yardımcısıdır. Özellikle kilo verme çabalarında, diyet uzmanlarının önerdiği ekmektir.


SAKSI EKMEĞİ (tam buğday unu ile)

Malzemeler

1 kg tam buğday unu (miktarı pişireceğiniz saksıların boyutuna göre orantılayarak azaltıp çoğaltabilirsiniz)
40 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz seker
3,5 su bardağı ılık su (38-42 derece arası)
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı zeytinyağı

§  Saksıların içini güzelce yağlayarak kenara alınız.
§  Mayayı küçük bir kâseye ufalayarak şekeri ekleyiniz ve 4 çorba kaşığı su ile karıştırdıktan sonra üzerini örterek 15-20 dakika kabarmasını bekleyiniz.
§  Unu ve tuzu hamur yoğuracağınız kaba eleyiniz ve ortasını havuz biçiminde açarak balı ve mayalı karışımı ekleyiniz.
§  Suyu yavaş yavaş ekleyerek pürtüksüz ve homojen hale gelene kadar hamuru yoğurunuz.
§  Hamuru top haline getirdikten sonra hamuru yoğurduğunuz kâsenin dibini unlayınız ve hamuru yerleştiriniz.
§  Hamurun üzerine biraz un serptikten sonra üzerini temiz bir bezle örterek 1-1,5 saat kadar kabarıp iki kat olana kadar bekletiniz.
§  Hamuru unladığınız tezgâha alarak hafifçe yoğurduktan sonra saksı sayısı kadar parçaya bölünüz ve yağladığınız saksılara yerleştiriniz.
§  Saksıların üzerine temiz ve nemli bez örterek ılık bir ortamda 40-45 dakika kadar bekletiniz.
§  Bu arada fırını 220 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
§  Saksıları fırının orta katına sürerek önce 15 dakika, sonra fırın ısısını 200 dereceye düşürüp ve saksıları da fırının alt katına alarak 25-30 dakika daha pişiriniz.
§  Ekmekleri saksılardan çıkarıp tel ızgara üzerine alınız ve üzerini bezle örterek soğumalarını bekleyiniz.
§  Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı