en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

sucuk köftesi tarifi


sucuk köftesi tarifi,
Sucuk, şişirilip kurutulmuş bağırsak içine baharatlı et kıyması doldurularak yapılan bir tür fermente et ürünüdür. Uzun raf ömrüne sahip bir gıda türüdür. Tamamıyla büyükbaş hayvan ve özellikle de dana veya manda eti ile yapılmış olanı daha makbul ve lezzetlidir. Ancak ekonomik olması için küçükbaş hayvan eti de sıkça karıştırılır. Ülkemizde sucuk üretimi çok eskilere dayanmaktadır.
Sucuk köfte de sucuk harcını bağırsağa doldurmadan ızgarada pişirilenidir. Aslında bu işlem bir yerde hazırlanan sucuk hamurunun bağırsağa doldurulmadan önce test edilme işlemidir de diyebiliriz.
Köfte yapacağınız kıymayı mutlaka etlerine güvendiğiniz bir kasaptan almalısınız. Kasabınıza dana kıymasını ve kuzu kıymasını ayrı ayrı ikişer kere çektiriniz. Sucuk köftelerini ızgara domates, soğan, sivri biberle süsleyerek servis yapabileceğiniz gibi ekmek arasına koyarak da servis yapabilirsiniz.


sucuk köftesi tarifi,

ızgara köfte

sucuk köftesi için,
Malzemeler
250 gr yağsız dana (döş) kıyması
250 gr kuzu kıyması
200 gr kuzu böbrek yatağı yağı (çekilmiş)
7-8 diş sarımsak (ezilmiş)
2 kahve kaşığı taze çekilmiş karabiber
2 kahve kaşığı kimyon
2 kahve kaşığı toz kırmızıbiber(istenirse acı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı çemen tozu

sucuk köfte yapılışı,
·         Çukur bir kaba dana kıyma, kuzu kıyma, çekilmiş böbrek yatağı yağını koyduktan sonra hamur yoğurur gibi 15-20 dakika süreyle güzelce yoğurunuz ve 3-4 saatten az olmamak kaydıyla, üzerini örterek buzdolabında dinlendiriniz.
·         Köfteyi yeteri kadar dinlendirdikten sonra ezilmiş sarımsak, karabiber, toz kırmızıbiber, kimyon ve tuzu da ekleyerek 10 dakika daha yoğurunuz ve üzerini örterek buzdolabında bir gün bekletiniz.
·         Ertesi gün köftelerinize şekil vererek ızgarada pişiriniz.
·         Arzu ederseniz sucuk köfteyi, strech film yardımıyla 3-4 cm çapında 20 cm uzunluğunda rulolar yaparak derin dondurucuda dondurduktan sonra istediğiniz zaman çözdürmeden, sucuk dilimler gibi dilimleyerek tava ya da ızgarada pişirebilirsiniz.
sucuk köftesi tarifi,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı