en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

peynirli poğaça


Malzemeler:
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 kahve kaşığı tuz
1 yumurtanın sarısı (üzerine)
Aldığı kadar hazır paket kek un
Böreklik peynir
Kıyılmış maydanoz veya dereotu

Fırınınızı 170 derecede ısıtınız. Tepsinize yağlı kâğıt seriniz. Peynir ve maydanozu karıştırınız ve poğaça içini hazırlayınız. Bir kâseye kek unu koyunuz. Yağ, süt ve yoğurdu ekleyiniz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle yoğurunuz. Hamur kıvama gelince cevizden büyük parçalar koparıp avucunuzda yarım santim kalınlığında daire şeklinde açınız. Açtığınız yufkaya hazırladığınız içten koyup, hamuru kapatınız. Poğaçaları tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısını sürüp 15-20 dakika beklettikten sonra fırına veriniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı