en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

peynir tatlısı tarifi

peynir tatlısı tarifi,


peynir tatlısı tarifi için
Malzemeler
500 gr tuzsuz lor peyniri
5 çorba kaşığı yumuşatılmış tereyağı
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
2 yumurtanın sarısı

Şurubu
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 ader karanfil

peynir tatlısı yapılışı,
·         Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
·         Tereyağına yumurta sarıları ve karbonatı ekleyerek homojen bir karışım elde ediniz.
·         Daha sonra lor peynirini ekleyerek iyice karıştırınız.
·         Bu karışıma unu da ekleyerek iyice karıştırınız ve yumuşak bir hamur elde ediniz.
·         Hamurun üzerini örterek buzdolabında 20 dakika kadar dinlendiriniz.
·         Fırın tepsisine yağlı kâğıt yerleştiriniz.
·         Hamuru dolaptan alarak ceviz büyüklüğünde toplar yapınız.
·         Avucunuzun içinde hafifçe bastırarak yassılaştırınız ve aralıklı olarak tepsiye diziniz.
·         Yaklaşık 30-35 dakika kadar üzerleri kızarana kadar pişiriniz.
·         Tatlılar fırında pişmekte iken şurup malzemelerini uygun büyüklükte bir tencerede yaklaşık 20 dakika kaynatınız ve limon suyunu ekledikten sonra 1-2 taşım daha kaynatınız ve altını söndürünüz.
·         Fırından çıkardığınız tatlıları şurubun içine alınız ve üzerini örterek şurubu çekene kadar bekleyiniz.
·         Soğuduktan sonra ister Antep fıstığı, ister ceviz veya fındıkla süsleyerek servis yapınız.
·         Kış günlerinde üzerine tahin dökerek kahvaltıda da tüketebilirsiniz.
·         Afiyet olsun.
peynir tatlısı tarifi,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı