en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

kuzu güveç

italyan usulü kuzu güveç tarifi;
İtalyan usulü kuzu güveci yapılışı zor ve karmaşık gibi görünse son derece lezzetlidir ve  davet sofralarınızda prestij yemeği olarak gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz.


İtalyan ususlü kuzu güveci tarifi için;
Malzemeler

1 kuzu kuşbaşı (kol kısmından)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak dövülmüş
1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
2 iri domates ( küçük küpler şeklinde doğranmış)
1/2 çay bardağı balzamik sirke
5 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı taze çekilmiş karabiber
1defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
3 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

italyan usulü kuzu güveci yapılışı,
§  Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
§  Zeytinyağını büyükçe bir tencerede harlı ateşte kızdırınız.
§  Etleri ilave ederek dışları hafif kızaracak şekilde mühürleyiniz.
§  Delikli kepçe ile alarak orta boy kapaklı bir güvece aktarınız.
§  Etleri mühürlediğiniz tencerede kalan yağda soğanı ve sarımsağı kavurunuz.
§  Domatesleri ve sirkeyi ekledikten sonra harlı ateşte yaklaşık on dakika sos kıvama gelene kadar kaynatınız ve et suyunu ekledikten sonra kaynatmaya devam ediniz.
§  Güvece aldığınız etlerin üzerine un, tuz ve biberi ekleyerek iyice harmanlayınız.
§  Kaynamakta olan sosu güvece dökünüz ve defneyaprağı ve kekiği ekledikten sonra fırına sürünüz ve yaklaşık 1 ½ saat kadar pişiriniz.
§  Güveçteki etleri delikli kepçe ile büyük bir servis tabağına aktarınız ve sıcak kalmalarını sağlayınız.
§  Yumurta sarılarını limon suyu ile birlikte çırpınız ve tenceredeki sıcak sosta kaşıkla alarak yavaş yavaş yumurtanın kesilmesine izin vermeden yediriniz.
§  Terbiyeyi güveçteki sosa karıştırarak yediriniz ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtınız.
§  Sosu servis tabağında beklettiğiniz etin üzerine dökerek kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapınız.

İtalyan usulü kuzu güveci tarifi,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı