en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

kuskus pilavı tarifi

kuskus pilavı tarifi,
Kuskus, irmiğin üzerine bir ölçü süt ve bir ölçü su ve yumurta karışımının azar azar dökülmesiyle hazırlanır. Arada da bu karışıma un serpilir. Ovalayarak unun irmiklere yapışarak küçük topaklar oluşması sağlanır.  Oluşan topaklar bir elekten geçirilir, temiz bir kumaş üzerine serilip kurumaya bırakılır.
Bu şekilde hazırlanan kuskus, geleneksel olarak buharda uzun süre pişirilir. Ancak günümüzde geleneksel olarak hazırlanan kuskus yerine, makarna üreticilerinin hazırladığı sanayi tipi ve hızlı pişirilen kuskus yaygın olarak kullanılır.
Kuskus, genellikle bir sebze veya et yahnisiyle birlikte servis edilir. Ancak sade, sıcak veya soğuk, tatlı veya meze olarak da yenebilir.

soğanlı fesleğenli kuskus pilavı tarifi;


kuskus pilavı tarifi için;
Malzemeler


2 su bardağı kuskus
1 adet kuru soğan (doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı kıyılmış taze fesleğen
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yeteri kadar tuz.
·         Yapışmaz tabanlı bir tencerede zeytinyağını kızdırınız.
·         Soğanları ilave ederek önce, 1-2 dakika yüksek ısıda, daha sonra düşük ısıda sürekli karıştırarak hafif kahverengi olana kadar soteleyiniz.
·         Kuskusu ilave ederek 1-2 dakika birlikte ve karıştırarak soteleyiniz.
·         Kaynar et suyunu ilave ediniz.
·         Tereyağını, karabiberi ve tuzu ilave ederek 10 dakika kısık ateşte pişiriniz.
·         10 dakika kapağını açmadan bekletiniz.
·         Son olarak kıyılmış fesleğini ilave ederek harmanlayınız.
·         Ilık olarak servis yapınız.

kuskus pilavı tarifi,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı