en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

krem şokola

Klasik bir Fransız tatlısı olan krem şokola yaparken krema kullanmak istemezseniz süt ölçüsünü iki bardak kullanabilirsiniz. Sütle yumurtaları karıştırdıktan sonra karışımı süzmenizi öneririz çünkü iyi karışmayan yumurta pişince tatlının pütürlü olmasına neden olur.


Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
4 çorba kaşığı toz şeker
240 gr bitter çikolata (ince kıyılmış)
1 yumurta
4 yumurtanın sarısı
Fırını 170 derecede ısıtın.
  • Bir tencereye krema ve sütü koyup kısık ateşte karıştırınız.
  • Karışım ısınınca çikolatayı koyun ve iyice eritiniz.
  • Ocağı söndürüp ılımaya bırakınız.
  • Cam kasede yumurta, yumurta sarıları ve şekeri iyice çırpınız.
  • Çikolatalı sütü tahta kaşık yardımı ile devamlı karıştırarak yumurta karışımına ilave ediniz.
  • Hazırladığınız karışımı bir kaseye süzerek alınız.
  • Cam kaselere paylaştırınız.
  • Derin bir tepsiye kaseleri koyun kaselerin yarısına kadar gelecek şekilde tepsiyi sıcak su ile doldurunuz.
  • Her kasenin üzerini aliminyum folyo ile kaplayınız.
  • Fırının alt katında 30 dakika kadar pişiriniz.
  • Fırından çıkınca önce oda sıcaklığına getirip sonra buzdolabına alınız.
  • Üzerini süsleyip servis ediniz.
  • Afiyet Olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı