en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

karnıyarık

patlıcan karnıyarık tarifi,


malzemeler
250 gr dana kıyma
4 adet patlıcan
4 adet kuru soğan (soyulmuş, küçük doğranmış)
2 adet orta boy domates (soyulmuş, küp şeklinde doğranmış)
2 adet domates (elma dilimi şeklinde doğranmış)
4 adet sivri biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı kaynar su
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı tuz
Kızartmalık yağ

·         Fırını 180 derecede ısıtınız.
·         Patlıcanların yeşil saplarından 2-3 cm bırakarak gerisini kesiniz.
·         Saplara bağlı olan yeşillikleri de temizleyiniz.
·         Saplarını da temizledikten sonra diğer ucundan da üç cm. kadar kesiniz.
·         Patlıcanların her iki tarafından 2 şer cm. kabuk bırakarak orta kısmını soyunuz.
·         Her patlıcanı tam ortasından 2 cm yukarı 2 cm aşağı yarınız.
·         1 çorba kaşığı tuz eklediğiniz suda bekletiniz.
·         Bir tavaya 2 kaşık zeytinyağını koyunuz.
·         Soğanı iyice sarartınız.
·         Kıymayı ekleyiniz. Tuz, karabiber ekledikten sonra 5-6 dakika kavurunuz.
·         Küp doğranmış domatesleri ekledikten sonra 2-3 dakika pişirmeye devam ediniz.
·         1 su bardağı kaynar suyu ekleyerek 2 dakika daha kaynatınız.
·         Kıyılmış maydanozu ilave ederek altını söndürünüz.
·         Sosunuzu süzünüz harcı bir tabağa alıp suyunu kenara alınız.
·         Bir tavaya kızartma yağını koyunuz.
·         Patlıcanları tuzlu sudan alıp iyice kuruttuktan sonra kurulayınız ve kızartınız.
·         Patlıcanları yardığınız taraftan kaşığın tersiyle açarak içlerine harcı eşit olarak doldurunuz.
·         Bir kenara ayırdığınız harç suyunu üzerlerine dökünüz.
·         Üzerlerine birer adet elma dilimi domates ve sivri biber yerleştiriniz.
·         Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık otuz dakika pişiriniz.
·         Ilıyınca servis tabağına alıp üzerlerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis ediniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı