en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

karides kokteyli tarifi

karides kokteyli nasıl yapılır,


karides kokteyli tarifi için;
Malzemeler
8 adet Jumbo karides
4 adet avokado
4 diş sarımsak dövülmüş
3 çorba kaşığı mayonez
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke

·         Karidesleri;   1 çorba kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı sirke ilave edilmiş ve kaynamakta olan suya atarak beş dakika haşlayınız.
·         1 adet avokadoyu ortadan ikiye bölünüz ve çekirdeğini çıkararak atınız.
·         Kabuğunu soyarak eziniz ve püre haline getiriniz.
·         1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon suyu, tuz ve dövülmüş sarımsağın yarısını ilave ederek iyice karıştırınız ve bir kenara alınız.
·         Kalan dövülmüş sarımsağı, süzme yoğurdu, mayonezi ve kıyılmış maydanozu karıştırarak bir sos elde ediniz ve kenara alınız.
·         Servis için büyükçe bir servis tabağına yeşillikler yerleştiriniz.
·         Üç avokadoyu ortalarından ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarınız ve yeşilliklerin üzerine yerleştiriniz.
·         Avokadoların çekirdek boşluklarına, kenarda beklettiğiniz avokado ezmesi ile doldurunuz.
·         Soğuyan karideslerin kabuklarını soyarak avokadoların üzerine yerleştiriniz.
·         Karideslerin üzerine hazırladığınız mayonezli sostan dökerek servis yapınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı