en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

karaorman pastası

Almanya’nın kara orman bölgesine ait olduğu söylenen geleneksel Schwarzwälder Kirchtorte pastasını çalışan kadının mutfağına uyarladık…


Malzemeler;
1 adet kakaolu pastaban (hazır kek)veya
Keki kendiniz yapmak isterseniz;
Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 bardak toz şeker
8 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı süt

Keki ıslatmak için:
Vişne suyu

Krema için Malzemeler:
2 kutu krema
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı nişasta veya krema sertleştirici (isteğe bağlı)
Keki süslemek için malzemeler:
Vişne taneleri (çekirdekleri çıkartılmış)
Çikolata parçaları (Bıçakla kesilmiş veya rendelenmiş)
Fırını 170 dereceye getirip ısıtınız.
Kek kalıbınızı yağlayınız. Bir kâsede yağ ile şekeri çırpınız. Sonra yumurtaları birer birer ekleyip çırpmaya devam ediniz. Unu ve kakaoyu birlikte eleyiniz. Nişasta ve sütü de ekleyerek kaşık yardımıyla iyice karıştırınız
ve önceden ısıttığınız fırına veriniz ve yaklaşık 40 dakika pişiriniz. Kek pişince fırından çıkarıp soğuması için bekletiniz.
Cam bir kâseye 2 kutu kremayı boşaltınız. Şeker ve vanilya ilavesiyle iyice çırpınız. Krema yeteri kadar sertleşmezse nişasta veya krema sertleştiricisi ekleyebilirsiniz.
Kendi yaptığımız keki yatay olarak 2 ye veya 3 e kesiniz veya hazır kekin arasını vişne suyuyla ıslatınız. Hazırladığımız kremayı ve vişne tanelerini kekin arasına koyunuz. Kekleri kapattıktan sonra Pastanın yanlarını ve üstünü krema ile sıvayınız. Krema kalırsa krema torbasına koyup üzerini süslemek için kullanabilirsiniz. Vişne taneleri ve çikolata rendesiyle de üstünü süslemeyi bitirip pastayı bir süre buzdolabında beklettikten sonra servis yapınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı