en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdıktan sonra teps

hamburger tarifi

ev yapımı hamburger tarifi,

Hamburger, yuvarlak sandviç ekmeği arasına yerleştirilen bir köfteyle yapılan sandviç türüdür. Genellikle ketçap, mayonez, turşu, soğan, domates, hardal ve bunun gibi değişik malzemelerin de ilavesi ile servis edilir. Yapımında kullanılan köfte genellikle kırmızı et olmakla beraber tavuk etinden yapılanları da yaygın olarak tüketilmektedir. Ayrıca peynirli olarak da yapılır.

Son derece lezzetli ev yapımı hamburgerleri hazırlarken değişik garnitürler kullanabilirsiniz.

hamburger tarifi,

hamburger

evde hamburger yaımı için,
Malzemeler
Dana kıyması
500 gr.
1/3 su bardağı bayat ekmek içi (ufalanmış)
1 fiske tuz
1 fiske karabiber
5 adet kornişon turşu
1 orta boy domates (halka dilimlenmiş)
1 büyük soğan(soyulmuş halka dilimlenmiş)
5 adet marul yaprağı
5 adet hamburger ekmeği
Mayonez (isteğe bağlı)
Ketçap (isteğe bağlı)
Hardal (isteğe bağlı)

evde hamburger tarifi,
·         Orta boy bir kâsede kıyma, ekmek içi, tuz ve karabiberi iyice yoğurunuz.
·         Karışımdan 5 adet yüzer gr lık yuvarlak top yapıp avucunuzda yassıltarak bir tabağa koyunuz. (Hamburger köftelerinin daha düzgün olmasını istiyorsanız köfte toplarını iki strech film arasına koyarak bir kg lık konserve kutusu ile bastırarak şekillendirebilirsiniz.)
·         Hamburger ekmeklerinizi ortadan ikiye ayırıp ızgarada ısıtınız.
·         Köfteleri ızgaraya veya tavaya koyunuz her iki tarafını da iyice kızarana kadar pişiriniz.
·         Köfteler pişince ısıtılmış, sıcak ekmeklerin üzerine konur.
·         Halka soğanları, domates dilimlerini ve marul yaprağını ilave edince diğer ekmek parçasıyla kapatılır.
·         İsteğe bağlı olarak ketçap, hardal ve mayonez eklenebilir.
hamburger tarifi,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı