en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

güllaç

damla çikolatalı - damla sakızlı güllaç tarifi;


Malzemeler
400 gr güllaç yufkası
2 litre süt
500-600 gr toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
200 gr damla (drop) çikolata
Çay kaşığının ucuyla damla sakızı

·         Süt ve şekeri kaynatınız.
·         Kaynamakta iken vanilya ve damla sakızını ekleyiniz.
·         Bir taşım daha kaynattıktan sonra ılımaya bırakınız.
·         Uygun büyüklükte bir tepsiye güllaç yapraklarını ılık sütle ıslatarak yerleştiriniz.
·         Yaprakları tepsiye yerleştirirken her iki kat arasına damla çikolatalardan serpiştiriniz.
·         Bütün yapraklar bitene kadar bu işlemi tekrarlayınız.
·         Artan sütü tepsiye gezdirerek dökünüz ve sütü çekmesi için yaklaşık yarım saat bekletiniz.
·         Buzdolabına alarak soğutunuz.
·         Servis yaparken üzerini damla çikolatalarla süsleyiniz.
·         Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Ellerinize saglik cok güzel görünüyor üzerinde bol cikolata bu tatli tam benlik olmus afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. tatlılar gülcandan;
    teşekkürler. butatlı nedense hep ramazan sofralarında düşünülür ama biz her zaman yaparız.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı