en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

fırın patates

biberiyeli fırın patates tarifi;



Malzemeler

500 gr taze patates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı taze biberiye
1 çay kaşığı taze limon kekiği
1 çay kaşığı pul biber (istenirse acı)
1 çay kaşığı hardal
tuz


·         Fırını 200 derecede ısıtınız
·         Patatesleri çok iyi yıkayınız. (kabuğuyla birlikte kullanılacağı için)
·         Bol suda 15 dakika haşlayınız.
·         Haşlama suyunu süzerek patatesleri soğutunuz.
·         Elma dilimi şeklinde doğrayınız.
·         Çukur bir kapta patateslerle birlikte bütün malzemeyi güzelce harmanlayınız.
·         Uygun bir fırın tepsiye yerleştirdikten sonra 20 dakika fırınlayınız.
·         İster tek başına ister et, tavuk ve balıkların yanında garnitür olarak servis yapınız.
·         Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı