en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

etli biber-domates dolması

fırında etli biber-domates dolması tarifi


Malzemeler:

6 adet dolmalık biber
6 adet iri domates
500 gr. dana kıyması (orta yağlı)
500 gr kuru soğan (ince doğranmış)
4 adet patates (soyulmuş elma dilimi doğranmış)
1 su bardağı rendelenmiş tulum peyniri.
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
½  çorba kaşığı domates salçası
½ çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 su bardağı kaynar su

·              Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
·              Dolmalık biberlerinizin saplarını kesip çekirdeklerini çıkartıp su dolu bir kaba koyunuz.
·              Yıkayıp, çekirdekleri temizlendikten sonra süzünüz.
·              Domateslerin içini oyunuz. ( domateslerin içini püre haline getiriniz)
·              Patatesleri altın sarısı rengini alana kadar kızartınız.
·              Uygun büyüklükteki bir tavada zeytinyağını kızdırınız.
·              Soğanları ilave ederek sarartınız.
·              Kıymayı ve sarımsağı ilave ederek suyunu bırakana kadar soğanla birlikte kavurunuz.
·              Domateslerin içini ve salçayı ilave ederek birkaç dakika kaynatınız.
·              Baharatları, kaynar suyu ilave ediniz ve 3-5 dakika harlı ateşte kaynatınız.
·              Fırın tepsisine kızarmış patatesleri, dolmalık biberleri ve dolmalık domatesleri yerleştiriniz.
·              Hazırladığınız kıymalı için suyunu tel süzgeç ile tepsinin içine süzerek ilave ediniz.
·              Tel süzgeçte kalan kıymalı içe tulum peynirini, maydanozu karıştırınız ve domateslerle biberlerin içini doldurduktan sonra kapaklarını kapatınız.
·              Tepsiyi önceden ısıttığınız fırına sürerek on beş dakika kadar (üzerleri kızarana kadar) pişiriniz.
·              Sıcak olarak servis yapınız.  
·              Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı