en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

deniz ürünleri çorbası

Deniz ürünleri çorbası, balığı ve kabuklu deniz ürünlerini seven herkesin beğenerek tüketeceği harika bir başlangıç yemeği olmasının yanında, ziyafet sofralarında meze olarak da sunabileceğiniz harika bir tarif.

balık çorbası

Malzemeler

1/2 kg Beyaz etli balık (temizlenmiş)
1 orta boy Kuru soğan (ince doğranmış)
Birkaç dal Maydanoz 
1 adet Defneyaprağı
2 adet kereviz sapı (ince doğranmış)
150 ml Beyaz şarap
2 çorba kaşığı zeytinyağı 
2 diş Sarımsak (dövülmüş)
1 adet havuç (soyulmuş ve ince doğranmış)
1 su bardağı Rendelenmiş domates
2 adet patates soyulmuş ve doğranmış
1 çorba kaşığı domates salçası
Kıyılmış taze kekik veya ½ çay kaşığı kuru kekik
Taze iç midye
4-5 adet Soyulmuş minik karidesler
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
·         Temizlenip hazırlanmış balıkları dilimler veya küpler haline getirin.
·         Balıkları; 1 adet doğranmış soğan, maydanoz dalları, defneyaprakları, 1 adet doğranmış kereviz sapı, şarap ve 5 su bardağı su ile birlikte geniş bir sos tenceresine koyun.
·         Kaynadıktan sonra kapağını kapatarak 25 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
·         Balıkları çorba suyunun içinden alın; sebzeleri ise atın.
·         Balığın derisini ve kılçıklarını aldıktan sonra bir kenara alın.
·         Yağı bir tavada kızdırın.
·         Kalan soğanı güzelce doğrayarak dövülmüş sarımsak, kalan doğranmış kereviz sapı ve havuç ile birlikte yumuşayana kadar kavurun, ancak kahverengileşmemesine dikkat edin.
·         Rendelenmiş domatesleri, patatesleri, domates salçasını, kekiği, kenara aldığınız balıkları ve tuz-karabiberini ekleyerek kaynatın.
·         Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika (veya patates yumuşayana kadar) pişirmeye devam edin.
·         Bu sırada, midyeleri güzelce yıkayın.
·         Karides ve midyeleri de tavaya ekleyerek 5 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.
·         Balıkları tekrar çorba suyuna koyun.
·         Kıyılmış maydanozları da ekleyerek yeniden kaynatın, kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.
·         Gerekiyorsa tuz-karabiber ekleyin.
·         Çorbaları ısıtılmış kâselerde kızarmış tost ekmeği ile birlikte servis edin.
·         Bunun yerine kızarmış tost ekmeğini çorba kâsesinin dibine koyduktan sonra çorbayı üzerine dökerek de servis yapabilirsiniz.     

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı