Deniz ürünleri çorbası, balığı ve kabuklu deniz ürünlerini seven herkesin beğenerek tüketeceği harika bir başlangıç yemeği olmasının yanında, ziyafet sofralarında meze olarak da sunabileceğiniz harika bir tarif.
Malzemeler
1/2 kg Beyaz etli balık
(temizlenmiş)
1 orta boy Kuru soğan (ince
doğranmış)
Birkaç dal Maydanoz
1 adet Defneyaprağı
2 adet kereviz sapı (ince
doğranmış)
150 ml Beyaz şarap
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş Sarımsak (dövülmüş)
1 adet havuç (soyulmuş ve ince
doğranmış)
1 su bardağı Rendelenmiş
domates
2 adet patates soyulmuş ve
doğranmış
1 çorba kaşığı domates salçası
Kıyılmış taze kekik veya ½ çay
kaşığı kuru kekik
Taze iç midye
4-5 adet Soyulmuş minik
karidesler
2 çorba kaşığı kıyılmış
maydanoz
Tuz, karabiber
·
Temizlenip hazırlanmış
balıkları dilimler veya küpler haline getirin.
·
Balıkları; 1 adet doğranmış
soğan, maydanoz dalları, defneyaprakları, 1 adet doğranmış kereviz sapı, şarap
ve 5 su bardağı su ile birlikte geniş bir sos tenceresine koyun.
·
Kaynadıktan sonra kapağını
kapatarak 25 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
·
Balıkları çorba suyunun içinden
alın; sebzeleri ise atın.
·
Balığın derisini ve
kılçıklarını aldıktan sonra bir kenara alın.
·
Yağı bir tavada kızdırın.
·
Kalan soğanı güzelce doğrayarak
dövülmüş sarımsak, kalan doğranmış kereviz sapı ve havuç ile birlikte
yumuşayana kadar kavurun, ancak kahverengileşmemesine dikkat edin.
·
Rendelenmiş domatesleri,
patatesleri, domates salçasını, kekiği, kenara aldığınız balıkları ve
tuz-karabiberini ekleyerek kaynatın.
·
Kaynadıktan sonra kısık ateşte
15 dakika (veya patates yumuşayana kadar) pişirmeye devam edin.
·
Bu sırada, midyeleri güzelce
yıkayın.
·
Karides ve midyeleri de tavaya
ekleyerek 5 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.
·
Balıkları tekrar çorba suyuna
koyun.
·
Kıyılmış maydanozları da
ekleyerek yeniden kaynatın, kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte
pişirin.
·
Gerekiyorsa tuz-karabiber
ekleyin.
·
Çorbaları ısıtılmış kâselerde
kızarmış tost ekmeği ile birlikte servis edin.
·
Bunun yerine kızarmış tost
ekmeğini çorba kâsesinin dibine koyduktan sonra çorbayı üzerine dökerek de
servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder