en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

çipura

ızgara çipura tarifi
Çipura balığı; Akdeniz'de yayılım gösteren balık türüdür.
Yaşam alanı olarak tüm Akdeniz’de rastlanmakla birlikte doğu ve güney doğu Akdeniz ülkelerinde, Kanarya Adaları'nda, İngiltere kıyılarında ve nadir olarak Karadeniz kıyılarında rastlanır. Ülkemizde daha çok güney sahilleri ve Ege kıyılarında yayılım gösterir. 30-50 gram olanları ince lidaki, 100 gram olanları lidaki, 100-180 gram olanları kaba lidaki, 200 gram ve üzeri ağırlıkta olanları da çipura olarak adlandırılır. Kuvvetli çenesiyle küçük kabukluları, balıkları ve diğer hayvanları kolayca yiyen etçil bir balıktır. Eti az kılçıklı, sert, beyaz ve çok lezzetlidir. Izgarada pişirilmesi tercih edilir.
Çipura balığı günümüzde Türkiye'de, Yunanistan'da, İsrail'de ve İspanya'da başarılı olarak üretilir. Yıllar boyunca yapılan kontrolsüz avlanmalar sonucu denizlerde sayısı çok azalmış ancak balık çiftliklerinde yetiştirilmektedir.



Malzemeler
4 adet iri çipura (her biri 300-350 gr arası)
Sızma zeytinyağı
Deniz tuzu
8-10 adet limon yaprağı

·         Balıkları iyice temizledikten sonra mutfak havlusu ile kurulayınız.
·         Keskin bir bıçakla balıkların her iki tarafına enine iki ya da üç çizik atınız.
·         Karın boşluklarını ve her iki tarafını deniz tuzu ile tuzlayınız.
·         Her balığın karın boşluklarına ikişer adet limon yaprağı yerleştiriniz.
·         Salamander (üstten pişiren ızgaralar) ızgaranızı 250°C kızdırınız. (fırınınızın akan balık suyu ile kirlenmemesi için fırının en alt katına içine su koyduğunuz bir fırın tepsisi yerleştirmelisiniz.)
·         Balıkları ızgara teline yerleştirdikten sonra fırça ile üstlerine yağ sürünüz.
·         Fırının üst ızgarasına en yakın kata sürerek balıkların her iki tarafını yaklaşık 4-5 dakika pişiriniz.
·         Arpacık soğan ve sarımsakla birlikte sotelediğiniz, bir çay bardağı beyaz şarapla lezzetlendirdiğiniz havuç, kereviz ve patates garnitürü ile birlikte servis yapınız.
·         Afiyet olsun.

Not: balıkları eğer plate ızgarada pişirecekseniz, balıkları önce hafifçe unlayıp ve fazla ununu silkeledikten sonra yağlayınız. Bu şekilde balıklarınız hem ızgaraya yapışmaz hem de çevirirken dağılmaz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı