en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

bulgur pilavı tarifi

domatesli bulgur pilavı tarifi,
Bulgurun Faydaları, Oldukça yüksek miktarda lif içermesi bulguru bağırsak çalışmasından önemli bir pozisyona getirmiştir. Liflerin ayrıca tok tutucu bir özelliğe sahip olması, bulgura kilo kontrolünde de önemli bir rol yüklemiştir. Dünya Sağlık Örgütünün belirttiği üzere günde 25-30 gr. civarında lif ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu ihtiyacımızı da 1 tabak bulgur pilavı ile çok rahat şekilde karşılayabilirsiniz.



bulgur pilavı yapılışı,
Domatesli bulgur pilavını sade olarak servis edebileceğiniz gibi kebap ve köftelerin yanında garnitür olarak da servis edebilirsiniz.

domatesli bulgur pilavı tarifi için,
Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı sıcak et suyu
1 adet soğan (ince doğranmış)
3 adet domates (kabukları soyulmuş ve iri doğranmış)
1 çorba kaşığı biber salçası
1,5 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı tereyağı

Bir tencerede yağı eritiniz. Yağ eriyince soğanları atınız. Soğanlar sararınca salçayı ekleyip kavurunuz. Domatesleri de ekleyiniz. Biraz kavurduktan sonra bulguru da tencereye koyup kavurmaya devam ediniz. Bir kaç dakika sonra et suyunu ekleyiniz. Ocağın altını kısıp 15 dakika pişiriniz. Ocağı söndürdükten sonra 15 dakika demlenmesini bekleyiniz.Pilavınız demlenince servisten önce karıştırıp pilavınızın havalandırıp servis yapınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı