en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

brokoli salatası

brokoli (broccoli) salatası tarifi
Son zamanlarda bazı kanser türlerinin oluşumunun engellenmesine yardımcı olduğu ve haftada bir iki kez tüketilmesinde yarar olduğu uzmanlar tarafından söylenen brokolinin bu özelliğinden dolayı sofralarımızda giderek kendisine daha fazla yer vermemiz gerekmektedir. Aynı zamanda brokolinin C vitamin içerdiği ve antibiyotik özellikleri olduğu uzmanlar tarafından bildirilmektedir. 


Malzemeler:
1 kg. brokoli
6-7 diş sarımsak (Dövülmüş)
1,5 limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tuz (haşlama suyu için)
1 adet kapya biber (közlenmiş)
Brokoliyi yıkayıp çiçeklerini ayırınız. Büyükçe bir tencereye bol su ve tuzu koyduktan sonra kaynatınız. Brokolileri kaynayan suya atınız, maksimum beş dakika haşladıktan sonra delikli bir kepçe yardımıyla alarak büyükçe bir kabın içinde hazırladığınız soğuk suyun içine alınız. Soğuk suyun içindeki brokoliler soğuduktan sonra süzdürerek çıkarınız ve büyük bir servis tabağına alınız. Közlenmiş kaypa biberinizin çekirdeklerini çıkartıp şeritler halinde doğrayınız, brokolilerin üzerine süsleme amaçlı serpiştiriniz. Bir kâseye dövülmüş sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını koyup çırpma teliyle çırpınız. Hazırladığınız bu sosu brokolilerin üzerine döküp servis yapınız. Afiyet olsun…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı