en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

beşamel sos tarifi


beşamel sos tarifi,
fransız mutfağına ait olan beşamel sos, bütün dünyaya yayılmış, hemen hemen her ülkede bir çok yemeğin hazırlanışında küçük nüanslarla da olsa kullanılmaktadır.


beşamel sos yapımı için,

Malzemeler (yaklaşık 5-6 su bardağı sos elde etmek için)
2-3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı (tepeleme) un
1 litre yağsız soğuk süt
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat (küçük Hindistan cevizi)
Tuz
Karabiber
100 gr kadar rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Beşamel Sosun yapılışı,

Yağ tencerede eritilir. Un ilave edilerek kahverengileşmemesi için çırpma teli ile sürekli karıştırarak kavrulur.
Kavurma işlemi bitince karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş soğuk süt ilave edilir.
Sütün ½ si ilave edilene kadar devam edilir.
Karıştırmaya devam edilir.
Kıvamına bakarak gerektikçe süt ilave edilir.
Kaynama anında koyu bir domates çorbası kıvamına gelmişse süt ilavesi durdurulur, tuz, karabiber, rendelenmiş Hindistan cevizi ve 100 gr kadar rende kaşar ilave edilir.
Kaşar iyice eriyip kaybolana kadar kaynatılır ve altı söndürülür.
beşamel sos tarifi,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı