en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

sumak ekşisi

Sumak ekşisi; Güney ve güneydoğu bölgelerimizde yaygın olarak kullanılan sumak, ekşisi çıkartılarak da dolmalarda, çorbalarda sıkça kullanılmaktadır.
Sumak ekşisi, otantik şekliyle toz sumağın sulandırıldıktan sonra pekmez kıvamına gelene kadar kaynatılarak yapılmasıyla birlikte pratik ve bir kullanımlık yapmak da mümkün.
Bizde bazı tariflerimizde kullandığımız sumak ekşisinin pratik olarak elde edilmesini anlatmanın gerekli olduğunu düşündük.



Tarif:

  • 1 çorba kaşığı toz sumağı 1 çay bardağı sıcak suda yarım saat kadar bekletiniz. Kullanmadan önce çay süzgeciyle süzünüz ve kullanınız. 
  • Eğer tane sumakla yapmak istiyorsanız 2 çorba kaşığı tane sumağı 1 çay bardağı sıcak suda yarım saat bekletiniz ve süzerek kullanınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı